10 maj 2014
15:00

Fagersta Södra

Referat: BK30 - Fagersta Södra

Södra åkte på en förlust mot topplaget BK30 då man möttes på Lördagseftermiddagen på Ringvallens konstgräs.
Fagerstakillarna startade matchen bra och gör mål redan efter 6 minuter då Calle Enarsson skjuter en frispark under en hoppande mur och in i mål. Södra kontrollerar händelserna bra och BK30 skapar inget nämnvärt i första halvlek. halvtidsresultat 1-0 till FSIK. Södra fortsätter att spela lugnt och metodiskt och gör också 0-2 genom fjolårets skyttekung Johan Adamsson, Johan får en magnifik passning utav Calle Enarsson och lurar både back och målvakt och rullar in målet. Därefter så börjar BK30 en vild jakt på mål och får också in ett billigt reduceringsmål i den 67:e minuten. I anfallet efter så är Johan Adamsson igenom och blir fälld men utan åtgärd utav domaren. Istället så kvitterar BK 30 till 2-2 i den 71:a minuten. Återstoden utav matchen så är det mycket BK30 och ledningsmålet kommer också i den 89 minuten då man blir tilldömd en riktigt tveksam straff. Södra gör en sista kraftansträngning för att kvittera och skickar fram allt, istället för kvittering så gör BK 4-2 på övertid.

En tuff förlust för ett hårt skade och sjukdomsdrabbat Södra där man endast hade 2 st avbytare.
Bäst i Södra var Calle Enarsson som gjorde sin bästa match för säsongen.